مسمومیت غذایی به علت وجود باکتری، ویروس یا سایر میکروبها که داخل غذا و نوشیدنی وارد شدهاند ایجاد میشود. ما نمیتوانیم این میکروبها را ببینیم و یا اینکه بوی آنها را به خوبی تشخیص دهیم اما این میکروبها میتوانند به خوبی روی سیستم بدن تاثیر بگذارند و کودک را مسموم کنند.
عکسالعمل بدن در برابر مسمومیت غذایی
زمانی که میکروبها درون یک مادهی غذایی فعالیت میکنند نوعی سم تولید میکنند که بدن در هنگام ورود این سموم عکسالعمل نشان میدهد و سیستم هضم غذا و جذب مواد غذایی برای جلوگیری از ورود سموم به جریان خون به صورت موقت متوقف میشود. که در این صورت فرد دچار تهوع و اسهال میشود.
درمان مسمومیت غذایی
پزشکان مسمومیت را یک بیماری بعد از خوردن غذای مانده و کهنه میدانند. که بدن هر فرد بعد از چند ساعت نسبت به مادهی غذایی فاسد واکنش نشان میدهد. بدن بعد از چند روز علايم مسمومیت را ندارد و عوارضی از آن نیز در بدن باقی نمیماند. اما در مواقعی که این مسمومیت احتیاج به درمان دارویی داشته باشد با مراجعه به بیمارستان و پزشک و دریافت داروی مناسب درمان به سادگی صورت میگیرد.
علائم مسمومیت غذایی چیست؟
بعد از خوردن غذای فاسد و مسموم علائم مسمومیت بعد از دو تا سه ساعت در کودک ظاهر میشود و معمولا کمتر از یک هفته علائم مسمومیت از بین میرود و بدن به حالت نرمال باز میگردد.
علائم مسمومیت:
حالت تهوع
درد و دل پیچهی شکم
احساس سنگینی در معده
اسهال شدید
تب
سر درد و احساس خستگی در بدن
چه غذاهایی فاسد میشوند؟
در تمام غذاها و خوردنیها حتی آب و نوشیدنیها در طولانی مدت باکتریها شروع به فعالیت میکنند تا غذا را تجزیه کرده و به چرخهی طبیعت بر گردانند. غذاهای پخته و غذاهایی که منشا حیوانی دارند مانند گوشت، لبنیات، تخم مرغ، مرغ و ماهی با سرعت بیشتری فاسد میشوند و باکتریها و سموم ایجاد شده در این غذا ها به نسبت غذاهای گیاهی خطرناک ترند. میوهها و سبزیجات آلوده به سم و کودها نیز در صورتی که به خوبی شسته نشوند میتوانند ایجاد مسمومیت کنند. دمای نگهداری مواد غذایی نیز در سرعت فعالیت باکتریها تاثیر دارد. مواد غذایی بین دمای ۵ تا ۸۰ درجه به سرعت فاسد میشوند. اما در دمای انجامد و دمای نزدیک به جوشیدن باکتریهای کمتری در غذاها رشد می کنند.
چگونه از فساد غذاها جلوگیری کنیم؟
رعایت بهداشت قبل از دست زدن به غذا توسط اعضای خانواده بسیار مهم است و قبل از خوردن غذا دستها با آب گرم و صابون باید شسته شوند.
وسایل آشپزی در منزل مانند تخته گوشت، کاردها و ظروف قبل از آشپزی با آب گرم و صابون باید شسته شوند.
گوشت و لبنیات باید تازه باشند و شیر نجوشیده و لبنیات غیر پاستوریزه ممکن است موجب مسمومیت شود.
میوهها و سبزیجات قبل از مصرف باید به خوبی شسته شوند و در صورت امکان پوست آنها قبل از خوردن گرفته شود.
در یخچال گوشت و غذاهایی که زودتر فاسد میشوند را نباید در مجاورت سایر خوراکی ها قرار داد.
غذا ها به مدت طولانی و بیشتر از سه ساعت نباید در دمای اتاق قرار بگیرند و بهتر است در یخچال بمانند.
غذاهای داخل یخچال نیز بعد از ۳ الی ۴ روز قابل خوردن نیستند و به درجهای از سطح باکتری رسیدهاند که میتوانند موجب مسمومیت شوند.
غذا ها قبل از رسیدن تاریخ انقضا باید مصرف شوند و بعد از این تاریخ مصرف آنها میتواند موجب مسمومیت غذایی شود.
مهدکودک دوزبانه ماهبد
هدف ما پرورش کودکانی شاد است.
مسمومیت غذایی به علت وجود باکتری، ویروس یا سایر میکروبها که داخل غذا و نوشیدنی وارد شدهاند ایجاد میشود. ما نمیتوانیم این میکروبها را ببینیم و یا اینکه بوی آنها را به خوبی تشخیص دهیم اما این میکروبها میتوانند به خوبی روی سیستم بدن تاثیر بگذارند و کودک را مسموم کنند.
عکسالعمل بدن در برابر مسمومیت غذایی
زمانی که میکروبها درون یک مادهی غذایی فعالیت میکنند نوعی سم تولید میکنند که بدن در هنگام ورود این سموم عکسالعمل نشان میدهد و سیستم هضم غذا و جذب مواد غذایی برای جلوگیری از ورود سموم به جریان خون به صورت موقت متوقف میشود. که در این صورت فرد دچار تهوع و اسهال میشود.
درمان مسمومیت غذایی
پزشکان مسمومیت را یک بیماری بعد از خوردن غذای مانده و کهنه میدانند. که بدن هر فرد بعد از چند ساعت نسبت به مادهی غذایی فاسد واکنش نشان میدهد. بدن بعد از چند روز علايم مسمومیت را ندارد و عوارضی از آن نیز در بدن باقی نمیماند. اما در مواقعی که این مسمومیت احتیاج به درمان دارویی داشته باشد با مراجعه به بیمارستان و پزشک و دریافت داروی مناسب درمان به سادگی صورت میگیرد.
علائم مسمومیت غذایی چیست؟
بعد از خوردن غذای فاسد و مسموم علائم مسمومیت بعد از دو تا سه ساعت در کودک ظاهر میشود و معمولا کمتر از یک هفته علائم مسمومیت از بین میرود و بدن به حالت نرمال باز میگردد.
علائم مسمومیت:
چه غذاهایی فاسد میشوند؟
در تمام غذاها و خوردنیها حتی آب و نوشیدنیها در طولانی مدت باکتریها شروع به فعالیت میکنند تا غذا را تجزیه کرده و به چرخهی طبیعت بر گردانند. غذاهای پخته و غذاهایی که منشا حیوانی دارند مانند گوشت، لبنیات، تخم مرغ، مرغ و ماهی با سرعت بیشتری فاسد میشوند و باکتریها و سموم ایجاد شده در این غذا ها به نسبت غذاهای گیاهی خطرناک ترند. میوهها و سبزیجات آلوده به سم و کودها نیز در صورتی که به خوبی شسته نشوند میتوانند ایجاد مسمومیت کنند. دمای نگهداری مواد غذایی نیز در سرعت فعالیت باکتریها تاثیر دارد. مواد غذایی بین دمای ۵ تا ۸۰ درجه به سرعت فاسد میشوند. اما در دمای انجامد و دمای نزدیک به جوشیدن باکتریهای کمتری در غذاها رشد می کنند.
چگونه از فساد غذاها جلوگیری کنیم؟
مهدکودک دوزبانه ماهبد
هدف ما پرورش کودکانی شاد است.